Met SEO techniek optimaliseren we het gedeelte onder de motorkap van jouw website. Want ook dit is een belangrijke factor voor zoekmachines als Google. In de basis deel je dit op in 2 onderdelen: Performance en Crawlability.

 

Icon performance

seo techniek

Performance

Met performance wordt veelal gedacht aan snelheid En hoewel dat een belangrijk onderdeel is, gaat het een heel stuk verder. Performance draait vooral om de gebruikerservaring. Is je website pas na 10 seconden te zien voor een gebruiker? Grote kans dat jouw beoogde klant al weer met de noorderzon verdwenen is door deze slechte gebruikerservaring. Google beoordeeld de performance van jouw website met de ‘core web vitals’:

SEO-Performance-1

Core Web Vitals

Het is van groot belang om te weten waar deze ‘core web vitals’ op gebaseerd zijn en hoe je deze moet analyseren. Het verhogen van je hostingpakket (en servercapaciteit) kost veel geld en is niet vaak het antwoord. Er zijn vaak tal van andere oplossingen die jouw problemen kunnen verhelpen.

Performance draait vooral om een goede ‘user experience’, oftewel gebruikerservaring.

Icon crawlability

seo techniek

Crawlability

Crawlability is hoe goed de zoekmachine bots jouw website kunnen ‘crawlen’. Het gaat om een groot aantal technische aspecten die je veelal aan de voorkant niet ziet. Je kunt hiermee (zonder dat je het doorhebt) je website volledig blokkeren voor Google of juist volledig open gooien. Crawlability is echt het enige op SEO gebied wat je volledig voor de zoekmachines doet.

De robots en de sitemap helpen je hierbij. Met de robots stel je bijvoorbeeld in welke pagina’s de Googlebot wel en welke ‘hij’ niet bij langs moet. De sitemap is een lange lijst met alle pagina’s van jouw website, zeg maar die roadmap die je Google geeft voor jouw site.

Google Search Console is de belangrijkste tool om problemen met de techniek van jouw website op te lossen. Vermoed jij dat er wat te optimaliseren valt in de techniek van jouw site? Neem gerust vrijblijvend contact op en ik help je er graag mee.

SEO-Crawlability-1

SEO Techniek

Wat kan ik voor jou betekenen?

Intake
Intake

What seems to be the problem?

We beginnen met een intake; heb je een specifiek probleem? Of is er een APK nodig?

Analyse
Analyse

Audit

Ik breng in kaart wat er geoptimaliseerd moet worden op gebied van performance en crawlability. Daaruit volgt een to-do lijst.

To-do
To-do

Uitvoeren of aansturen

Waar mogelijk voer ik optimalisaties zelf uit. Waar nodig stem ik met jouw developer af wat er uitgevoerd moet worden.

Nazorg
Nazorg

Alles opgelost?

Werkt alles weer naar behoren? Ik check of alle optimalisaties correct uitgevoerd zijn en alle problemen opgelost!

Freelance SEO Specialist

Mijn naam is Frank van Buiten en ik word graag jouw freelance SEO specialistSamen zoeken we uit wat het beste bij je past en wat op lange termijn gezond en realistisch haalbaar is.

Zullen we kennis maken?

Frank-Outside-Digital-1536x2048-1
Kennis en nieuws

Blogs

Kennis maken?

Outside Digital logo beeldmerk

Hoi! Leuk dat je mijn website bezoekt. Ik gebruik cookies om voor jou de beste ervaring te creëren. Verder doe ik er niks spannends mee.