Wat is Topical Authority en hoe gebruik je het in je SEO strategie?

Als je ooit van de term “topical authority” hebt gehoord, dan vraag je je misschien af wat het betekent en hoe het verband houdt met SEO content strategieën. Kortom, ‘topical authority’ is een concept dat beschrijft hoe goed een website een bepaald onderwerp dekt. Het is een belangrijke factor bij het bepalen van de positie van jouw website in de zoekmachine resultaten (SERP’s) en kan worden verbeterd door strategische planning van de content. Ik vertel je wat wat topical authority is en waarom het belangrijk is voor SEO-content.

Hoe topical authority werkt

Eenvoudig gezegd verwijst topical authority naar de omvang van de kennis over een bepaald onderwerp op een website. Hoe uitgebreider een onderwerp wordt behandeld, hoe hoger de topical authority. Zoekmachines houden hier rekening mee bij de beoordeling van websites voor SERP-ranking, omdat zij ervoor willen zorgen dat gebruikers alleen de meest relevante en nauwkeurige informatie te zien krijgen. Een site met een hoge topical authority zal hoger scoren dan een site met minder expertise op het onderwerp voor gerelateerde zoekopdrachten. Dit betekent dat als je jouw ranking wilt verbeteren, het verbeteren van de topical authority van jouw website deel moet uitmaken van je SEO-strategie.

Hoe verbeter je de topical authority van je website

Er zijn verschillende manieren om de kwaliteit en kwantiteit van uw inhoud te verbeteren die kunnen helpen om de Topical authority van uw website te verhogen. Ten eerste, richt je op het creëren van content die specifieke onderwerpen diepgaand behandelt in plaats van brede pagian’s van veel onderwerpen tegelijk. Dit zorgt ervoor dat elk artikel of elke pagina voldoende informatie bevat om aan te tonen dat je deskundig bent op het gebied van het onderwerp in kwestie en dat je een rijke bron van kennis bent. 

Dit klinkt allemaal mooi, maar hoe doe je dat praktisch? Begin met keyword research. Kijk naar welke keywords er allemaal te vinden zijn over een bepaald onderwerp. Kijk daarbij bijvoorbeeld naar alle longtail keywords. Dit zijn vaak letterlijk vragen die mensen stellen over het onderwerp. Een goede manier om hiermee te beginnen is jouw onderwerp te zoeken in Google, in de zoekresultaten geeft Google je letterlijk deze keywords in het “Mensen vragen ook” blok. Andere tools als Answerthepublic, Google keywordplanner en Answersocrates zijn goede gratis keyword tools.

Topical Authority - Mensen vragen ook

Schrijf een uitgebreid artikel over elk van deze keywords en publiceer deze. 

Zorg er bovendien voor dat al je content actueel en nauwkeurig is; verouderde informatie kan je geloofwaardigheid als kennisbron schaden en je reputatie bij zoekmachines zoals Google, die betrouwbaarheid als een van de criteria voor SERP-rangschikking hanteren, negatief beïnvloeden. Vergeet ten slotte de interne links niet; deze helpen de crawlers van zoekmachines te begrijpen hoe verschillende stukken inhoud aan elkaar gerelateerd zijn, zodat ze hun relevantie voor specifieke zoekopdrachten beter kunnen beoordelen.

Topical authority is een belangrijke factor bij zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het meet hoe goed websites onderwerpen behandelen die verband houden met specifieke zoekopdrachten, dus een hoge mate van topical authority zal je helpen hoger te scoren in SERP’s, omdat zoekmachines prioriteit geven aan sites met een uitgebreide dekking boven sites met oppervlakkige of verouderde informatie. Het verbeteren van de topical authority van je website vereist strategische planning voor zowel kwaliteit als kwantiteit; door ervoor te zorgen dat alle artikelen informatief en toch beknopt zijn en door ze up-to-date te houden met feiten die zijn onderbouwd, kun je na verloop van tijd zowel het verkeer als de SERP-ranking verbeteren! Vergeet niet je artikelen en je dienstenpagina’s met een goede en keywordgerichte interne linkstructuur aan elkaar te verbinden. Daarover vertel ik je graag meer.

De laatste, en misschien wel belangrijkste tip, stop niet bij een paar artikelen. Heel bot gezegd moet je jouw onderwerp volledig uitkauwen. Heb je dat gedaan? Dan ga je nog een stukje verder!

Heb je inmiddels al wel een goede basis aan content gelegd? Dan kun je jouw autoriteit verder verhogen met linkbuilding. Met deze tips in de hand ben je goed op weg om een ware autoriteit binnen jouw branche te worden.

Wat is Topical Authority en hoe gebruik je het in je SEO strategie?