Linkbuilding

Content is King. Maar zonder autoriteit (De ‘A’ in Google E.A.T.) is het alsof je een Ferrari in de garage laat staan. Links vormen nog steeds een belangrijk fundament in hoeveel autoriteit zoekmachines aan jouw website toekennen. Noem het outreach, PR of Off-page SEO, uiteindelijk draait linkbuilding allemaal om autoriteit. Laat jij jouw Ferrari zien aan de wereld?

1. Keywords

Wat zijn jouw belangrijkste diensten of producten. Ik zoek uit welke keywords daar bij horen

2. Analyse

Ik analyseer jouw website en kijk of die nog te optimaliseren valt. Linkbuilding werkt beter op een geoptimaliseerde website.

3. Concurrentieanalyse

Hoe staan je concurrenten ervoor,? Dit geeft van wat er nodig is om er boven te komen.

4. Budget

Wat is je budget? Hiermee kan ik een inschatting van tijd maken.

5. Onderhoud

Eerst optimaliseer ik waar nodig jouw website.

6. Outreach

Tijd voor linkbuilding!

7. Monitoring en bijsturing

Periodiek (hoe vaak jij maar wil) breng ik verslag uit. Waar nodig sturen we de strategie bij.

Linkbuilding strategie

Een analytische en en zoekwoordgerichte focus combineren met creativiteit in het realiseren en benaderen van websites. Dat is de sleutel tot een succesvolle linkbuilding strategie. Het creëren van top content die we extern publiceren zorgt vervolgens voor de juiste relevantie en context naar jouw website.  Ik leg je uit hoe ik te werk ga.

Zoekwoorden en doelposities

We beginnen met jouw doelen. Heb je zelf al een idee van jouw belangrijkste zoekwoorden? Wat zijn je belangrijkste productgroepen of diensten? Ik voer vervolgens een zoekwoordonderzoek uit en kijk waar de kansen liggen en hoe zwaar de concurrentie is. Uit dit zoekwoordonderzoek kiezen stem ik samen met jou de eerste focuszoekwoorden af en schat in wat realistische doelposities zijn om in eerste instantie op te mikken.

Budget

Na het zoekwoordonderzoek maak ik een inschatting van het budget wat nodig is om jouw doelposities te behalen. Heb je toch meer te besteden? Dan kijken we welke zoekwoorden we er nog meer bij kunnen halen. 

Jouw website onder de loep

Het klinkt misschien gek maar ik ga eerst naar jouw website kijken. Backlinks van andere website hebben veel meer effect wanneer jouw website geoptimaliseerd is, dus analyseer ik van jouw website de SEO techniek en de content. Vaak kun je van tevoren al heel veel winnen door je eigen website aan te pakken. Wist je dat ook interne links enorm belangrijk zijn voor SEO?

Linkbuilding

Linkbuilding en Outreach

De volgende stap is de outreach. Met andere woorden: het opzoeken, beoordelen, benaderen van websites die interessant zijn om over jouw product of dienst een artikel te publiceren en uiteraard te linken. Methodes die hiervoor geschikt zijn:

Blogs en gastbloggen
Nieuws
Online fora
Advertorials
Persberichten
Wikipedia
Bedrijfsgidsen

Afhankelijk van jouw markt van en jouw profilering, daarbij ook het beschikbare budget, past uiteraard de ene methode iets beter dan de andere. 

Ik analyseer al deze websites en beoordeel ze op relevantie, autoriteit en betrouwbaarheid. 

Het belangrijkste is om de focus op jouw belangrijkste keywords te hebben. Daarbij maak ik gebruik van ‘anchors’. Heel simpel gezegd is dit het daadwerkelijke woord wat de link is naar jouw website. Deze ligt altijd in lijn met jouw belangrijkste keywords. Ben jij bijvoorbeeld een restaurant in Amsterdam dan link ik het woord “Restaurant Amsterdam” naar jouw website in bijvoorbeeld een artikel of persbericht. 

Monitoring en strategie

Doorlopend monitoren we de voortgang naar onze doelposities en bepalen we het eventuele bijsturen van de strategie. Moeten we de outreach bijsturen? Zijn er andere optimalisatie die ons van nut kunnen zijn? Kunnen we een focuszoekwoord vervangen – uiteraard blijven monitoren – en doorschakelen naar een volgend zoekwoord? Dit zijn zaken waarin ik adviseer en met jou afstem welke route we het beste kunnen doorlopen. Jou input is hier in belangrijk. Misschien haal je bepaalde productgroepen uit het assortiment of heb je juist een betere voorraadpositie of marge. Ook dit kan waardevolle input zijn om over te schakelen naar een andere focus. 

Kennis maken?

Mijn naam is Frank van Buiten en ik word graag jouw freelance SEO specialist. Samen zoeken we uit wat het beste bij je past en wat op lange termijn gezond en realistisch haalbaar is.

Telephone

Bel me

+31(0)6 472 583 23

Email

Mail me

frank@outsidedigital.nl

Whatsapp

App me

+31(0)6 472 583 23

coffee icon

Kennis

Diensten

Wat kan ik voor je betekenen?

SEO Strategie

Online Strategie

Samen bepalen we jouw SEO strategie

SEO techniek

SEO techniek

Kijk jij wel eens onder de motorkap van jouw website?

Linkbuilding

Linkbuilding

Autoriteit en gericht jouw keywords omhoog

Contentmarketing

Content

Laat de wereld zien wie je bent

Site migratie

Site migratie

Ga je over naar een nieuwe website of domein? Hou rekening met SEO

Opleiding en coaching

SEO Academy

Wil jij de fijne kneepjes van SEO leren?

Linkbuilding: wat elke SEO-professional moet weten

“Linkbuilding” is een term die in de wereld van SEO veel rondgeslingerd wordt, maar wat is het eigenlijk? Eenvoudig gezegd is linkbuilding het proces waarbij andere websites (of “webmasters”) een link naar jouw website plaatsen. Het klinkt eenvoudig genoeg, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Als je het volledige potentieel van SEO voor je website wilt ontsluiten, dan moet je begrijpen hoe linkbuilding werkt en welke strategieën het meest effectief zijn. Laten we erin duiken!

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een strategie die door digitale marketeers wordt gebruikt om de zichtbaarheid en autoriteit van een website te vergroten. Het gaat om het creëren van links van andere websites en pagina’s naar de website of pagina die je probeert te promoten. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie, omdat het de zoekmachine rankings van de website helpt verbeteren, wat kan leiden tot meer verkeer en uiteindelijk meer conversies.

Linkbuilding omvat het onderzoeken en vinden van websites die relevant zijn voor jouw website of pagina, en dan het creëren van links van die websites terug naar jouw website of pagina. Dit kan worden gedaan door middel van gastbloggen, directory submissions, persberichten, het aanmaken van profielen en andere methoden. Het is belangrijk op te merken dat linkbuilding strategisch moet gebeuren om ervoor te zorgen dat de links relevant zijn, van hoge kwaliteit, en een positief effect zullen hebben op de SEO rankings van je website.

Linkbuilding is een doorlopend proces – het is niet iets dat je één keer kunt doen en daarna kunt vergeten. Je moet het linkprofiel van je website voortdurend in de gaten houden en regelmatig nieuwe links aanmaken. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle links die je aanmaakt van gerenommeerde websites komen en geen spammy links of links van lage kwaliteit zijn. Dit zal ervoor zorgen dat je linkbuilding inspanningen effectief zijn en je kunnen helpen om hogere posities in de zoekmachines te krijgen.

Soorten links

Er zijn drie hoofdtypen van linkbuilding waarmee je bekend moet zijn:

1) Inkomende links (ook wel Backlinks genoemd): Dit zijn links van een externe website die terugverwijzen naar een of meer pagina’s op jouw site. Door externe websites naar de jouwe te laten verwijzen, toon je vertrouwen en geloofwaardigheid, wat de rankings op SERP’s ten goede komt. 

 2) Uitgaande links: Dit zijn links van een pagina op je site die verwijzen naar een andere webpagina op een externe website. Dit soort links helpt relaties te leggen met andere bedrijven of websites die gerelateerd zijn aan de jouwe en kan de algemene gebruikerservaring verbeteren door bezoekers extra bronnen te bieden die ze nuttig of relevant kunnen vinden. 

3) Interne links: Dit zijn links binnen dezelfde website die verwijzen van de ene pagina naar een andere pagina binnen dezelfde domeinnaam. Interne links helpen de navigatie op een website te verbeteren en kunnen gebruikers leiden naar specifieke inhoud die ze nuttig of interessant vinden, en helpen de rangorde van de pagina’s te verspreiden over alle pagina’s binnen een domeinnaam.

Linkbuilding: Synergie met content en techniek

Linkbuilding heeft een synergie met content en techniek. Backlinks werken beter wanneer je ze de context van sterke content meegeeft. De content die om de link heen staat, bijvoorbeeld in de vorm van een artikel, geeft een link extra betekenis en context. Dit geeft meer waarde. Het specifieke woord wat link (de anchor) is het keyword waar je jouw pagina voor wilt ranken. 

Daarbij zijn er ook een aantal technical SEO factoren waar je rekening mee dient te houden. Allereerst de follow/no-follow tag. In de html code van de link kun je de tag follow of nofollow geven. Follow zorgt ervoor dat Google de link volgt en de broodnodige linkwaarde meegeeft. Bij nofollow vervalt de linkwaarde. Een gezond linkprofiel bevat echter wel een deel nofollow links, alleen maar nofollow komt ook niet echt geloofwaardig over. En zeker nofollow links van zeer waardevolle websites als wikipedia zijn nog steeds hartstikke waardevol. Als freelance SEO specialist help ik jou een natuurlijk linkprofiel te creëren. 

 Strategieën voor linkbuilding

Als je eenmaal de basis begrijpt van wat linkbuilding is, dan is het tijd om na te denken over hoe je dit het beste kunt implementeren in je eigen SEO-strategie. Er zijn verschillende strategieën voor linkbuilding, zoals het creëren van waardevolle inhoud waar anderen naar terug zullen willen linken; gastbloggen op relevante websites; contact zoeken met beïnvloeders en hen vragen of ze bereid zijn je inhoud te delen; en relaties opbouwen met andere websites in verwante bedrijfstakken om mogelijkheden voor cross-promotie te krijgen, zoals gastberichten of co-branded content stukken. Al deze strategieën zullen helpen het verkeer te vergroten en de geloofwaardigheid van beide betrokken bedrijven op te bouwen

Beste methoden voor linkbuilding

Als het erop aankomt, vereist effectieve linkbuilding niet alleen kennis, maar ook tact en finesse in de omgang met andere webmasters en bloggers die hun eigen sites hebben, om hen te beschermen tegen mogelijke spam taktieken van degenen die van hen willen profiteren zonder er iets voor terug te doen. Het is dus altijd belangrijk om je te concentreren op kwaliteit boven kwantiteit als je online zinvolle connecties probeert op te bouwen, anders kunnen alle inspanningen uiteindelijk verloren tijd zijn door slechte uitvoering of gebrek daaraan, dus houd deze tips in gedachten als je je eigen strategieën verder ontwikkelt!                                          

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke succesvolle SEO-campagne omdat het eigenaren van websites/marketeers niet alleen de kans biedt om hun zichtbaarheid online te vergroten, maar ook om relaties op te bouwen met relevante branchegenoten en tegelijkertijd geloofwaardigheid op te bouwen bij potentiële klanten/opdrachtgevers, dus als je het goed doet is het zeker de moeite waard om de tijd of geld te investeren.

Hoe belangrijk is linkbuilding?

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie. Het kan de zichtbaarheid en de positie van je website op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s) verbeteren, en het is ook een belangrijke factor om je website te laten scoren voor relevante zoekwoorden.

Linkbuilding omvat het creëren van backlinks, dat zijn links van de ene website naar de andere. Deze links worden door zoekmachines gezien als een “stem” van vertrouwen voor je website, en hoe meer links je site heeft, hoe groter de kans dat hij hoger scoort in de SERP’s.

Linkbuilding helpt ook om de domein autoriteit van je website te verhogen, een maatstaf voor hoe gezaghebbend en betrouwbaar je website is in de ogen van zoekmachines. Een hogere domein autoriteit betekent dat je meer kans hebt om hoger in de SERP’s te komen.

Linkbuilding kan ook helpen om meer verkeer naar je website te leiden, en je helpen om relaties op te bouwen met andere websites in je bedrijfstak. Door andere websites naar de jouwe te laten linken, kun je snel een autoriteit in je vakgebied worden en meer bekendheid krijgen bij potentiële klanten of lezers.

Kortom, linkbuilding is een cruciaal onderdeel van elke SEO strategie en kan een geweldige manier zijn om de zichtbaarheid, rankings en domein autoriteit van je website te verbeteren.

Wat Kost Linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie, en het kan worden gedaan tegen zeer redelijke kosten. De kosten van linkbuilding hangen af de mate van concurrentie voor de zoekwoorden waarop u zich richt en hoe hard je zelf wilt gaan.

Als je op zoek bent naar een betaalbare manier om te beginnen met linkbuilding, bied ik pakketten aan vanaf 300 euro. Dit geeft je een goede basis om op voort te bouwen en helpt je om je website op te starten.

Van daaruit kun je beslissen hoe snel je wilt gaan en hoeveel meer investering je bereid bent in linkbuilding te stoppen. Je kunt ervoor kiezen om meer te richten op links van hoge kwaliteit of meerdere keywords tegelijk te targetten.

Wat je budget ook is, er zijn altijd manieren om aan de slag te gaan met linkbuilding en er het maximale uit te halen. Het komt erop aan hoeveel tijd en moeite je erin wilt steken.